• facebook
  • Instagram Social Icon
  • googlePlaces

Здружение на граѓани за поддршка на лица со посебни потреби СОЛЕМ - Скопје

19023554_1537794039604297_8629651893452988200_o.jpg
press to zoom
Handcrafts4u-logo1.jpg
press to zoom
креативен3.jpg
press to zoom
25358581_1727377977312568_5422341383926066788_o.jpg
press to zoom

СОЛЕМ е здружение на граѓани за поддршка на лица со посебни потреби кое е основано во 2008 година.

СОЛЕМ е организација која заедно со возрасните лица со интелектуална попреченст  работи за нивно информирање, охрабрување  и оспособување, со цел остварување на нивните човекови права и поголема вклученост во заедницата.

Визија на СОЛЕМ е  лицата со интелектуална попреченост да ги остваруваат сите човекови права и слободи и се целосни вклучени во заедницата како еднакви, одговорни и способни граѓани на Република Македонија.

СОЛЕМ ги остварува своите цели преку:

  • Водење на социјално претпријатие handicrafts4u

  • Компјутерски работилници

  • Работилници за самоодредување и самозастапување.

Наши видеа

Документи

2015.jpg
Slika od izvestaj 2014.jpg
slika izvestaj 2016.jpg
2017.jpg

02/2467-551

Ул. Владимир Комаров 33/1-2, Скопје