ЛЕСНО РАЗБИРЛИВИ МАТЕРИЈАЛИ

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

самозастпување4.jpg
press to zoom
самозастапување3.jpg
press to zoom
самозастапување2.jpg
press to zoom
самозастапување1.jpg
press to zoom
самозастпување4.jpg
press to zoom
самозастапување3.jpg
press to zoom
самозастапување2.jpg
press to zoom
самозастапување1.jpg
press to zoom

САМОЗАСТАПУВАЊЕ е кога зборувам во мое име и носам одлуки за мојот живот. Се самозастапувам кога:

  • ги знаам моите права

  • знам како да ги искористам моите права

  • ги разбирам информациите

  • ги разбирам случувањата околу мене

  • можам слободно да го кажам своето мислење

  • го живеам животот како сите луѓе.


За повеќе информации и времето кога се одржуваат состаноците за самозастапување јавете се на 2467-551

Здружение на граѓани за поддршка на лица со посебни потреби СОЛЕМ - Скопје

02/2467-551

Ул. Владимир Комаров 33/1-2, Скопје